Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommar på landsbygden

Annons

På midsommaraftonen hölls traditionsenlig majstångsresning vid Hyttbacken i Dalfors. Platsen ligger vackert intill en av dammarna i byn. Över dammen har man byggt en ny och fin bro.

Det finns bara 87 bofasta innevånare i byn, men under sommaren fördubblas befolkningen. Och under de senare åren har man faktiskt kunnat notera att flera personer flyttat in till byn.

- Att fira midsommar vid Hyttbacken är en tradition sedan tjugo år tillbaka, även många personer från Furudal kommer hit för att fira med oss, berättar Lennart Hansson som är en av arrangörerna i Dalfors.

Egentligen har man firat midsommar vid Hyttbacken sedan mycket längre tid tillbaka, men under en period från 1950-talet till 1970-talet var det ett uppehåll.

Förra året var hela 200 personer på plats vid Hyttbacken, årets firande lockade något färre, förmodligen beroende på att regnet öste ner under förmiddagen och även en bit in på eftermiddagen. Som en tanke slog sig dock solens strålar igenom molntäcket när man började resa majstången. De lokala spelmännen Ingvar Häll och Arne Höök underhöll. Ingmarie Häll var lekledare. Efter ringdans och lekar bjöds det på kaffe med hembakat bröd vid bygdegården.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons