Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michelle tog första grävskopan

Annons

Eleven Michelle Rydin fick symboliskt äran att ta det första spadtaget. Michelle kommer att börja i sjuan höstterminen 2005 och tillhör då premiärkullen som får ta de nya skollokalerna i anspråk.

Anbudet för att bygga ut Morkarlbyskolan ligger på drygt 24,3 miljoner kronor. Sedan tillkommer inredningsdetaljer och annat, men projektet får inte överstiga 30 miljoner kronor, förklarade Nils Carlsson, barn- och utbildningsnämndens ordförande, som fanns på plats vid byggstarten.

Han informerade även bland andra Michelle om att det under de inledande åren i högstadiet blir normalt utrymme i skolan, men under 2008 och 2009 stiger elevantalet drastiskt och det får det göra i befintliga utrymmen. Elevantalet sjunker därefter igen i kommunen.

Det är försäkringspengarna från branden vid Strandens skola som ska täcka byggkostnaderna vid Morkarlbyskolan och följaktligen kommer också Strandeneleverna att hänvisas till de nya skollokalerna när de står klara till läsårsstarten 2005.

Mats Jansson, från kommunens tekniska kontor och projektledare för bygget, berättar att det är drygt 2 000 kvadratmeter ny lokalyta som kommer att produceras och representanterna för byggfirman lovade att bygget kommer att vara avslutat senast den 30 april nästa år.

Under byggtiden på ungefär tio månader kommer mellan 20 och 30 hantverkare att ha sysselsättning.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons