Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metrobutik öppnas igen efter Orsaföretags konkurs

Annons

Konkursen har beröring med tillbehörsfirman Metro som det norska företaget Master Norge AS startade under sommaren i Mattsson-Järnhuset i centrala Mora och vars femåriga hyresavtal medverkade till att kommunen inte fann det möjligt att förvärva fastigheten som Moras framtida kulturhus.

Jan Pettersen är norrmannen som då företrädde Master A/S och som hjälpte till med att starta butiken i Mora.

- Eftersom jag själv har fritidshus här i Ovansiljan anser jag Mora vara en idealisk plats för den här typen av butik, sa han i samband med öppnandet.

- Här finns de händiga stugmänniskorna och här finns turisterna. Den här butiken kommer att tillse att de alla får sitt lystmäte, konstaterade han.

Hyreskontraktet med fastighetsägaren skrevs på fem år eftersom en kortare tid inte ansågs intressant och företaget räknande med snabb expansion.

Det blev inga fem år, inte ens fem månader i det första försöket.

Men Metro kommer igen. Efter att ha varit stängt en tid öppnar det nu igen och den här gången är det huvudbolaget i Norge som står bakom verksamheten.

Jan Pettersen vidhåller, trots bakslaget, att läget är ypperligt och att Ovansiljansbygden behöver en affärsrörelse av det här slaget.

M Gustavsson Handel & Invest AB, som nu är i konkurs, har under den korta tid företaget har varit inblandat i Metrobutiken satt sig i skuld hos Master DII AB i Göteborg med 627 246 kronor. Därför begärdes det i konkurs hos Mora tingsrätt som också beslutade om omedelbar kvarstad.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons