Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metallutställning på Räfsnäs

Annons

Han duckar inte heller för att presentera konstnärer med annorlunda uttryckssätt.

Den här veckan har han låtit två metallkonstnärer få komma till tals och visa upp sig.

Det är Matz Solvik och Anna Normand.

Matz visar det mest muskulösa uttrycket av de två, linoljebrända figurer, medan Anna visar brukskonst och silversmycken.

Under en tid bodde Matz Solvik på Hammarfallsgatan i Marnäs i Strömstad och närheten till hällristningarna i Tanum inspirerade uppenbarligen. Här visar han bilder med tyngd.

Linjerna är klara och materialet understryker ytterligare urkraft. Svetsaren Matz Solvik har låtit konstnären med samma namn komma till tals och den ene verkar trivas med den andre.

Tidigare har han visat sina arbeten vid samlingsutställningar från Bild och Form.

Anna Normand är ursprungligen Ludvikaflicka, numera bosatt och verksam i Oslo. Över ett glas cider berättar hon, hur hon hamnade i Norge. Det var genom att få en plats som assistent till en av Norges mest framstående silversmeder - Lillan Eliassen - och att hennes sambo dessutom bodde i Oslo gjorde dessutom valet av adress tämligen enkelt.

Vägen till Oslo och silversmide har gått från Högbergsskolan via olika utbildningar, exempelvis arbetsterapeut, och på vägen har hon haft tre olika assistentjobb hos silversmeder och formgivare, jobb där hon uppenbarligen tagit in en hel del kunskap. Det kan alla som söker sig till Räfsnäs denna vecka lätt konstatera.

Det här är första gången Anna visar upp sina arbeten i sin gamla hemstad.

Mer läsning

Annons