Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Metallbyn" blir bostadsrättsförening

Annons

I mars börjar försäljningen av 50 sexbäddsstugor i den nybildade bostadsrättsföreningen Säfsbyn 1, området närmast Fredriksberg och Säfssjön.

- Vi räknar med att sälja bostadsrätterna för mellan 400 000 och 650 000 kronor. Om intresset är så stort som vi tror så är det inte omöjligt att vi renoverar och gör bostadsrätter av den första "Metallbyn", säger Christer Rosén.

- Om det går i Idre, Sälen och Åre så borde bostadsrätter kunna gå bra också här, vi har dessutom bättre förutsättningar för året runtaktiviteter jämfört med fjällanläggningarna och så ligger vi mycket närmare Mälardalen.

Tanken är att erbjuda ett attraktivt och lättskött boende som delvis självfinansieras genom uthyrning under de veckor som bostadsrättsinnehavaren inte utnyttjar stugan. Ägaren disponerar sin stuga minst fem veckor under vintersäsong, tre veckor under juli och obegränsat under vår- och höstsäsong.

Rosén förklarar att bostadsrätterna ska säljas totalrenoverade och motsvara dagens krav på boendekomfort.

Den nya bostadsrättsföreningen kommer att ombesörja både uthyrning och underhåll av de stugor som hyrs ut.

- Vi vill uppnå flera saker, inte minst ett breddat ägande så att vi får fler intressenter hit till Säfsen och så vill vi trygga vår fortsatta utbyggnad av nytt boende, säger Rosén.

Han hoppas att få in i storleksklassen 100 000 kronor på varje bostadsrätt.

- Det blir grundplåten i den utbyggnad som tidningen tidigare skrivit om. Vi vill ju få till 700 nya bäddplatser i dels större stugor och ett nytt lägenhetshotell som vi håller på att projektera.

- Varje nytt boende kostar från miljoner och uppåt, berättar Christer Rosén.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons