Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metall behöll förlusterna

Annons

Metall gjorde sig av med sin förlusttyngda vintersportanläggning i Säfsen och tog själva ansvar för de tidigare förlusterna på i storleksordningen 15 miljoner.

Köparen Christer Rosén köpte verksamheten för en hemlig summa och fick ett bolag som var fritt från gamla belastningar.

- Det fanns i balansräkningen gamla tunga förluster från tidigt 90-tal. Dem tillsammans med ägarlån har skrivits av i samband med köpet.

- Så idag är Säfsen Resort AB ett bolag som rullar runt på egna meriter och ibland ger lite vinst. Finansiellt var anläggningstillgångarna nedskrivna med 16 miljoner när vi tog över. Så vi är starka finansiellt i dag, säger vd Christer Rosén i mobiltelefon från en försäljningsresa i Centraleuropa.

- För en månad sedan var vi i Frankfurt och har nu lämnat offerter i miljonklassen. Sverige har blivit intressant för privatturism från Holland, Tyskland och Danmark.

- Sverige är i dag ett tryggt turistland, utan Sars och terrorhot. Och så har vi en kostnadsnivå som är mycket tilltalande i Europa. Det är en mängd faktorer som talar för oss och Fredriksberg som nu har flest gästnätter i Dalarna efter fjällen som står i en klass för sig, säger Rosén.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons