Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest generösa flykting- politiken någonsin

Annons

Svar till Nils Gossas: 1 april:

Svensk flyktingpolitik är inte brutal utan den mest generösa flyktingpolitiken någonsin och någonstans, så generös att den troligtvis har genererat de apatiska barnen.

Vad orsaken till deras apati är vet varken Gossas eller någon annan, däremot vet man att de bara finns i Sverige samt att de bli bra när de fått ett uppehållstillstånd. Medicinen som botar de apatiska barnen får inte vara ett uppehållstillstånd.

Sverige bryter inte mot barnkonventionen och visar heller ingen känslokyla. Tjänstemänen, vars uppgift är att följa regelverket, gör ett bra arbete trots medias och Gossas onyanserade påhopp.

Jag uppmanar miljöpartister, kyrkan, flyktinggömmare, samt dalaupproret, att när de apatiska barnen blir utvisade hjälpa dessa familjer i deras respektive hemländer.

Under tiden som de apatiska barnen väntar på verkställigheten kanske nämnda organisationer kunde hjälpa apatiska åldringar i den svenska åldringsvården vars högsta önskan är att bara få komma ut i friska luften. Visserligen blir det ingen mediauppmärksamhet, men kanske äkta medmänsklighet kunde vara en drivfjäder.

Det är nog många som önskar att flyktingpolitiken kunde bli en huvudfråga i valet 2006 och förhoppningsvis kan ett politiskt alternativ finnas. Den felaktiga invandrarpolitiken har resulterat i ett mångkulturellt samhälle som ingen vill ha.

De tre utanförskapsområden som fanns 1997 har till dags dato vuxit till 136. Med andra ord 136 invandrargetton. Om detta är Gossas naturtigtvis helt ovetande, likaså om att nittiotre procent av de flyktingar som kommer till Sverige är dokumentlösa. Dokumentlösa flyktingar förekommer också bara i Sverige. 1997 var siffran trettiosju procent.

Gossas är naturligtvis ovetande och förstår förmodligen heller inte orsaken till denna ökning. Gossas är också ovetande om att de flesta invandrare aldrig får ett arbete utan blir bidragsberoende livet ut.

Gossas förstår säkert heller inte att Sverige kan bli ett tillhåll för krigsförbrytare, terrorister och kriminella. Kan man få permanent uppehållstillstånd utan att tala om vem man är, är den risken stor.

Det mångkulturella som skapats av felaktig politik har skapat en segregation av sällan skådat slag. Detta kommer på sikt att leda till våldsamma etniska och kulturella motsättningar, allt skapat av våra politiker på bekostnad av välfärden, som snart är ett minne blott.

KJELL G FORSLUND

Mer läsning

Annons