Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Messing fixar vägnätet

Annons

Ulrica Messing är statsråd med ansvar för både regionalpolitiken men också för kommunikationsfrågor. För turistnäringen i Sälen och Idre innebär det nu att frågan om bättre vägar närmar sig en lösning.

- Det är mycket möjligt att jag kommer att ha en annan synpunkt på hur satsningen på vägar och järnvägar ska utformas än vad Vägverket och Banverket har, säger Ulrica Messing.

Nu under hösten ska hon studera det förslag till den kommande vägplanen som lagts.

I vinter ska regeringens förslag sedan läggas fram. Det är i det förslaget som Messing ser en möjlighet att styra över mer pengar till de slitna och direkt dåliga vägarna till Dalarnas fjällvärld.

- I glesbygden efterlyser man ofta satsningar som utflyttningar av statliga verk. För Dalarnas del är turismen en viktig näring, men det är en näring som är beroende av en bra och fungerande infratruktur.

För Idre och Sälens del handlar det i första hand om bättre vägar, säger Ulrica Messing.

- Jag vistas själv gärna i norra Dalarna och vet att en sådan satsning är oerhört nödvändig, samtidigt som det är en viktig regionalpolitisk insats.

När den nya nationella vägplanen samt länsplanen över övriga vägar, ska beslutas nästa höst så kan därför turistanläggningarna i norra Dalarna hoppas på att de smala och slitna vägarna äntligen ska få en bättre status.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons