Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer till omsorg utan vinstkrav

Annons

Svar till Jonas Carlgren:

Brukarna i centrum, ja. Det är just vad vårt uttalande handlade om. Och det är många delar som har betydelse för att vi ska lyckas få vår äldreomsorg till en bra och brukarvänlig omsorg.

En del det är personalpolitiken som Vikmanshyttans s-kvinnor så väl pekat på i det uttalande som vi tog på årsmötet.

Du Jonas, vill ha det till att jag uttalat mig i fackliga frågor, men jag tycker att det är mitt ansvar som politiker att titta på vad vi har för personalpolitik i Hedemora kommun, och om den överhuvudtaget är värd namnet personalpolitik.

I fråga om fler aktörer inom äldreomsorgen - privata alternativ - så är jag personligen och många med mig, ytterst tveksamma till det.

Ett exempel: I Solna är 75 procent av äldreomsorgen utlagt på privata vårdgivare, och man kan räkna med att företagarna kräver ungefär tio procent i vinst på sin verksamhet som betalas av de gemensamma skatteinkomsterna.

Det betyder att 58 miljoner av gemensamma tillgångar går direkt till vinster i privata företag.

Detta är vad jag menar när jag säger att ingen ska kunna vara bättre än kommunerna på att driva äldreomsorgen.

Kommunerna har inget vinstkrav, vi kan lägga alla pengarna på det som är viktigt, nämligen brukarna och personalen.

Och när jag pratar om personal i detta fall så är det all personal, inte bara Kommunals. Enhetscheferna inom äldreomsorgen måste också få de förutsättningar som krävs för att göra ett bra jobb. Deras arbetsmiljö är definitivt under all kritik.

Jag hoppas också att jag i framtiden, trots att jag är kommunalare, ska ha rätt att uttrycka min, socialdemokraternas och i och för sig Kommunals synpunkter utan att bli ifrågasatt för att gå Kommunals ärenden.

Vi arbetar alla för ett samhälle med lika villkor och allas lika värde.

KICKI PRINTZ, ORDFÖRANDE I HEDEMORA ARBETAREKOMMUN

Mer läsning

Annons