Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer stängt än öppet på Limas apotek under sommaren

Annons

Extra sommarstängt är inget att locka med, men det blir det på apoteket i Lima i sommar. Nu undrar centeravdelningen i Lima-Transtrand om det är meningen att landsbygden ska läggas ned helt och hållet.

- Vem är det egentligen som bestämmer att vi ska ha en så urusel service i framtiden, undrar ordförande Tore Eriksson och vice ordförande Berit Björk i centeravdelningen. För Limas del ser det speciellt bekymmersamt ut. Vid kommande månadsskifte stänger folktandvården, vårdcentralens framtid är synnerligen oviss och för apotekets del blir det i sommar mer stängt än öppet.

- Sommarstängt en månad på apoteket i Lima har vi vant oss vid sedan några år och då har Limaborna hänvisats till apoteken i Sälen eller Malung.

I sommar kommer apoteket i Lima att vara stängt längre eftersom Limas personal skickas till Sälenapoteket under semesterperioden. Lima blir således utan apoteksservice i två månader, konstaterar centeravdelningen som inte alls är nöjd med detta. Man pekar på att det blir sämre och krångligare med medicinhanteringen både för vårdavdelningen och servicehuset Skålmogården. Patienterna hos läkaren på Lima vårdcentral tvingas åka till Sälen eller till Malung för att få ut på sina recept.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons