Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer samarbete med Japan

Annons

Vänortskommittén i Leksand vill stärka samarbetet mellan Siljansregionen och Japan. Därför föreslår man att en eller flera personer under två och ett halvt års tid ska ägna sig åt att utveckla förbindelserna.

Målet är ytterligare 60 japanbaserade arbetstillfällen, att öka antal japanska turister i regionen med 200 procent samt ett ökat utbyte inom såväl arbetsliv som skola.

Drygt två miljoner kronor är projektet beräknat att kosta och Vänortkommittén vill nu att kommunstyrelsen aktualiserar ärendet för region Siljan.

Mmmmums. Torsdagens vårmarknad vid förskolan Grankotten vid kyrkan i Siljansnäs var lite av premiär. För första gången hölls vårmarknaden utomhus. Solen flödade, och det var många föräldrar och andra anhöriga som köpte kaffe, korv och alla de saker som barnen tillverkat. En betydelsefull vårmarknad inte minst ekonomiskt. Pengar från marknaden ska användas till bussresa till Säterdalen lite längre fram i vår. På bilden fyraångarna Tinez och Rosa i full färd med att äta av godsakerna i påsen. Foto: CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons