Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer outhyrt hos Ludvikahem

Annons

Den viktigaste förklaringen till ökningen är att Migrationsverket sagt upp lägenheter.

- Man har sagt upp kontrakten på nio lägenheter i Örntorpshage (Skivbrytarevägen och Konstvaktarevägen) i Grängesberg, berättar Gustavsson.

Därmed har Migrationsverket inte längre en enda lägenhet i Grängesberg. Verket hyr dock fortfarande bostäder i Nyhammar och Ludvika, sammanlagt 36 stycken.

De tomma lägenheterna hos Ludvikahem är spridda över hela beståndet som totalt omfattar ungefär 3 200 uthyrningsbara lägenheter.

- De områden där det finns mest tomt är Marnäs med cirka 50 stycken och Ludvika Gård med omkring 40 tomma. Det har hållit sig på den nivån i dessa områden under en längre tid, säger Gustavsson.

Trots ökningen av tomma lägen-heter den senaste månaden så ligger det kommunala bostadsbolaget fortfarande bättre till än budget. I budgeten hade man kalkylerat med att ha i snitt 270 tomma lägenheter i år.

Då varje uthyrd lägenhet ger hyres-intäkter på i genomsnitt 50 000 kronor per år så ligger bolaget med de nya siffrorna ändå närmare en miljon kronor bättre än budget på intäktssidan.

Några nya åtgärdsprogram för att minska antalet outhyrda diskuteras inte för närvarande. Det är till exempel inte aktuellt att göra en ny "örabergare" och bjuda ut ytterligare något område till försäljning, enligt bolagets verkställande direktör Ingemar Lindvall.

- Vi har inga planer på att sälja något annat område men vi tittar hela tiden på hur vi kan minska vakanserna, förklarar han.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons