Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer livat i holken för bofinken

Annons

Nu kan nyfikne bofinken Knut byta revir. Han som undrade över allt hålligång i skogen vid husvagnen i Äppelbo, kan nu flytta till Lugnet i stället. För nu vill en del att det ska bli lite mer hålligång där också.

Skidtävlingar och dylikt i all ära, men herr och fru Svensson behöver säkert öl och några glas vin att skölja ner maten med, för att det ska bli riktigt spännande. De behöver tydligen lite stimulantia för att klarna hjärnan med, som "Loffe" Karlsson brukar säga.

I andra sammanhang brukar det varnas för dessa drycker, i synnerhet från personer som tidigare engagerat sig i kampen mot droger i alla former. Men då det gäller idrottsevenemang går ingen dit för att supa.

Nej bevare mig väl, det är ett alldeles för fult ord att brukas i sådana sammanhang. Det händer att en del idrottsmän, ja till och med hela landslag är dopade vid stora tävlingar, varför skulle inte då herr och fru Svensson få vara lite på lyset, när de bara ser på? Går det dåligt i spåren för "di svenske", är det bara att trösta sig med par glas till för att döva besvikelsen. Är det så att idrotten kräver dessa drycker, så får bofinken Knut mera livat i holken här än i Äppelbo.

ELOF ROOS

Mer läsning

Annons