Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer hjälp till brottsoffer

/
  • Samordnare. Jan Engström och Jennifer Qvarnström vid kriminalunderrättelsetjänsten är utsedda till dalapolisens samordnare för brottsofferfrågor. I går presenterade polisens operative chef Anders Landén, i mitten, den nya strategin för att hjälpa brottsoffer.
  • Projektarbete. I går presenterade studenterna Madeleine Sackemark, Agnes Alm, Elin Torstensson och Annette Bishop från kriminologiska institutionen vid Stockholms universitet sina projekt vid ett seminarium för polisen och socialtjänsten i Falun.

Annons

- Man kan sammanfatta strategin i fem punkter. Vi ska jobba med att utveckla vårt bemötande av brottsoffer och ge dem rätt information, säger Anders Landén, operativ chef vid dalapolisen.

Dessutom ska brottsofferperspektivet vävas in i analysarbetet.

- Det är viktigt för att vi ska komma vidare och få till operativa åtgärder.

Analysarbetet handlar om att kartlägga och minska den upprepade utsattheten både för våldsbrott, men också för tillgreppsbrottslighet.

- Vi ska verkligen förbättra oss när det gäller att göra bra bedömningar när det gäller hot och risker för särkilt utsatta individer. Där är våld mot kvinnor huvudtemat, säger Landén.

I strategin ingår även att utveckla bra relationer med media.

Polismyndigheten Dalarna har tagit hjälp av fyra studenter vid kriminologiska institutionen vid Stockholms universitet.

Studenternas uppdrag har varit att kartlägga riskerna för att på nytt bli utsatt för brott i fyra olika brottskategorier.

Det gäller inbrott i bostad, rån och inbrott i butik, våld och hot mot kvinnor i nära relation och besöksförbud.

Mer läsning

Annons