Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer än bara bilar

Annons

Lagom till Classic Car Week fylls Rättviks campingplatser av tusentals husvagnar. Många av vagnarna är naturligtvis lika klassiska och ömt vårdade som de gamla amerikanska bilarna.

- För mig och många andra är det moderna inte något att sträva efter. Det känns bättre om vagnen passar till den bil man har - en harmonisk enhet, säger hon.

Trots ålder kostar de gamla vagnarna pengar. Sussis och sambon Micke Liebls belgiska husvagn, Constructam Comet 5 från 1967 kostade nytillverkad endast mellan 10 000 och 15 000 kronor.

- Nu har jag två stående bud på 45 000 kronor. Vart jag än kommer uppmärksammas den av de som förstår sig på detta med gamla vagnar, säger hon.

Familjen vagn finns endast i 18 registrerade exemplar i Sverige.

- Det som jag gillar mest med den här modellen är panoramafönstren som går runt vagnen. Det ger en bra vy, säger hon.

Vagnen dras av familjens Cadillac de Ville -70.

- Eftersom bilen är tung får vagnen inte väga hur mycket som helst. Jag får bara dra 1 040 kilo. Om jag säljer den här köper jag en ny direkt. Amerikanska vagnar är inte vanliga. De bästa gamla vagnarna är engelska och belgiska - tycker jag. Nationaliteten på en vagn spelar ingen roll. Det viktiga är att vagnen har ålder, själ, charm och är udda på något vis, säger Sussi.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons