Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...men säkerheten var bättre än tidigare

Annons

Magnus Perols tycker, trots räddningstjänstens synpunkter, att lördagens spelning var den lugnaste på Dössberget hittills.
– Vi hade propsat på fler sektioner i år så att inte allt tryck hamnar på ett staket, eftersom det är en backe neråt och en folkmassa som trycker på. Det har varit läskigt förr om åren. Men i år vill jag påstå att sektionerna var räddningen, annars hade det kunnat gå illa, säger han.
Bandet såg att vakter och räddningstjänst lyfte människor över staketet, och att ambulansen åkte fram och tillbaka.
– Det var väldigt mycket folk. Men jag kollade och frågade hur de mådde och de verkade okej. Jag såg inget som verkade otäckt, säger Magnus Perols.
Arrangör var Bjursås hembygdsförening, som berättar att man inför årets tillställning skärpt säkerheten rejält:
– Vi diskuterade innan vilka åtgärder vi skulle ta med polisen och ordningsvakterna och vidtog dessa. Vi ökade från sex till åtta ordningsvakter och ökade antalet vakter med hund från tio till sjutton. Dessutom gjorde vi om på publikområdet med avbärare så att det tar stopp om folk skulle ramla ner för sluttningen, säger Tomas Björklund, ordförande i Bjursås hembygdsförening.
Tomas Björklund fanns själv på plats under kvällen och var med och lyfte människor över staketet vid scenen. Han uppfattade inte situationen som lika allvarlig som räddningstjänsten gjorde, men säger att om det krävs förbättringar så kommer föreningen att lyssna på synpunkterna.
– Om det behövs så är vi de första som vill det. Vi förbättrade säkerheten inför i år, och det ska vi även göra i fortsättningen, säger han.
Fler och fler har gjort midsommardagen i Dössberget med Pumpbolaget till en tradition och årets tillställning lockade rekordpublik.
Bandet är inne på tionde året i Dössberget, och sångaren Magnus Perols tycker att helgens spelning var den bästa Pumpbolaget gjort på Dössberget hittills.
– Det brukar vara roligt, men i år var det extra roligt, säger han.
ANNA GULLBERG LUNDKVIST

Mer läsning

Annons