Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men papporna då?

Annons

Svar till Katarina Gustavsson, 17/2:

Katarina Gustavsson kräver att underhållsstödet ska öka från nuvarande 1 173 kr per månad och barn till 2 000 kronor per månad och barn.

Då är min fråga: Tänker Katarina Gustavsson även på oss som är bidragsskyldiga och som ska betala detta?

Jag tycker du borde veta att i dag ser inte familjesituationen ut på samma sätt som den gjorde tidigare. I dag är det oftast växelvis boende för barnen som gäller, på ett eller annat sätt. Papporna tar ett allt större ansvar för kontakten med sina barn och vill för det mesta ha mer kontakt än de av olika skäl har i dag.

Men hur ska då dessa pappor ha råd att umgås med sina barn om underhållsstödet ska öka?

Som ensamstående förälder så är det tufft att få det att gå runt redan nu.

Gustavsson skriver även att hon hört många förtvivlade mödrar som lever på marginalen. Papporna då? Har inte de det tufft? Det är ju oftast de som ska betala detta underhåll.

Jag har en bekant som har tre barn som han betalar underhåll för och med detta förslag så ska han betala 6000 kronor per månad.

Han får inte mycket pengar över att använda när barnen är hos honom varannan helg. Dessutom vill han ha dem oftare men får inte det på grund av sin förra fru.

I dag kämpar oftast båda föräldrarna för att kunna ha ett bra umgänge med sina barn. Vad är då ett bra umgänge om man inte ens har råd att köpa mat åt sig själv än mindre åt sina egna barn?

JIM GAVELIN

Mer läsning

Annons