Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men här investerar Hemköp

Annons

Men några hundra meter därifrån, i Hemköps citybutik, var det desto mer uppåt och framtidstron var stor.

Den butiken blev gårdagens vinnare sedan det blev officiellt att företagsledningen ska investera fem miljoner i lokalerna.

- Visst känns det roligt för oss, men samtidigt förstår jag att det är jobbigt för dem som nu jobbar på kontoret, säger butikschefen Magnus Graf.

Detta är ett led i Hemköps stora investeringsplaner för det kommande året. Totalt i Sverige ska Hemköp satsa 200 miljoner på att rusta upp sina butiker. Av dessa pengar kommer 22 miljoner att satsas på butiker i Dalarna.

De tre Hemköpbutikerna i Falun får sju miljoner till upprustning. Hemköp city i Falun får fem miljoner.

Magnus Graf berättar att det främst handlar om att investera i nya kyldiskar, nya kassor och bättre butikshyllor. Totalt sett ska hela butiken få en ny design.

Men det stora samtalsämnet i butiken denna dag var ändå flytten av huvudkontoret till Stockholm. Magnus Graf säger att det känns konstigt.

- Men jag är inte orolig. Nu kommer ju Hemköpsledningen närmare koncernledningen och det finns möjlighet till att fatta snabbare beslut inom ledningen för Hemköp, säger Magnus Graf, som varit butikschef i sju år. Han tillträdde alltså när Nils-Erik Johansson var vd och Hemköp förknippades så starkt med Falun och Dalarna. Magnus vet alltså hur det var då och nu.

- Ur den aspekten känns det konstigt att Hemköp nu lämnar vaggan. Fram till nu har vi haft en snabb och enkel kommunikation mellan butiken och kontoret. Det var en fördel som nu försvinner för oss. Men samtidigt känns det som vi sitter säkrare ekonomiskt jämfört med tidigare år. Nu har vi ju hela Axfood-koncernen i ryggen, menar Magnus Graf.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons