Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mejselrånaren på fri fot

Annons

En maskerad rånare - beväpnad med en skruvmejsel - trängde sig in hos en äldre man vid tre-tiden natten mot nyårsafton.

Mannen hotades till livet av rånaren och tvingades öppna sitt vapenskåp. Brottslingen har också tvingat till sig en plånbok.

Efter att ha stulit ett hagelgevär plus en smärre summa pengar försvann den maskerade i ett fordon som stått parkerat utanför. Det är också möjligt att någon kumpan till rånaren avvaktat ute i bilen.

Vissa uppgifter har inkommit om att fordonet var en medelstor ljus bil. Fordonet ska ha lämnat byn, åkt förbi kyrkan och ut mot riksväg 71.

Men all trafik på platsen under den berörda tiden är av polisiärt intresse.

I nuläget kommer det fortsatta utredningsarbetet bland annat att inrikta sig på att höra personer - exempelvis tidningsbud och taxichaufförer - som kan ha frekventerat området under tidsperioden då rånet inträffade.

Nattflanörer, eventuella hundrastare och hemvändande festfirare kan också ha sett något som kan sättas i samband med brottet.

- Vi är intresserade av alla iakttagelser som gjorts av dem som rört sig i området under den aktuella tiden, säger Sven-Åke Petters vid Falupolisen.

Även iakttagelser som gjorts tidigare kan vara av intresse eftersom det finns en möjlighet att förövaren/förövarna rekognoscerat i förväg innan gärningen.

Det är fortfarande oklart hur gärningsmannen burit sig åt för att ta sig in i den äldre mannens bostad.

- Exakt hur det gått till har vi inte fastslagit till hundra procent än, säger Sven-Åke Petters.

En del av tillvägagångssättet har dock klarlagts men polisen kan av spaningstekniska orsaker inte närmare redogöra för de detaljerna.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons