Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medvetenhet om vilka vi är

Annons

Svar till Fredrik Lagerström, 12/10:

Lagerström säger i sin senaste insändare att han anser att det inte är moraliskt fel att Gud straffar det onda genom att sända olyckor över mänskligheten.

Okej. Det sanktionerar i så fall föräldrar att "sända olyckor" över sina barn om de inte lyder. Eller en nation (så som USA) att "sända olyckor" över en annan nation som de anser handlar fel. Ser inte Fredrik Lagerström det totalt galna i detta?

Tanken på att världens skapare är en straffande Gud har under långliga tider rättfärdigat straff som en metod att bekämpa det onda. Men vad har det lett till? Bara elände och knappast någon positiv förändring.

Nej, denna tanke kan inte stämma, för straff kan inte utrota "det onda".

Straff har oftast faktiskt rakt motsatt verkan. Detta leder vidare till att Bibeln inte kan stämma. Den ger en felaktig bild av hurdan Gud verkligen är. Alltså är Bibeln inget gott rättesnöre för den som söker efter "sanningen om tillvaron".

Den kristna kyrka (lära) Lagerström pratar för, kan inte "frälsa mänskligheten". Det kan bara en medvetenhet om vilka vi egentligen är, göra. Och då menar jag medvetenheten om att vi alla innerst är ett med varandra och Gud. Oavsett vad vi gör, tror eller är.

PASTOR JANSSON

Mer läsning

Annons