Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medlingsförsök mellan Banverket och Rundvirke

Annons

Det är lagman Lars Örbrink som ska leda medlingen.

- Vi står lika långt från varandra nu som i våras, konstaterar Banverkets chefsjurist Charlotta Lindmark som berättar att tingsrätten ville att parterna genomförde ett medlingsförsök innan Falu tingsrätt satte upp en tid för en huvudförhandling.

- Vill tingsrätten att vi ska göra ett försök så gör vi det men om vi lyckas är en annan sak, säger chefsjuristen som hoppas att Falu tingsrätt fortfarande har en tid kvar ifall striden måste avgöras av tingsrätten.

Ludvikaföretaget Rundvirke Poles har som tidningen tidigare berättat trefaldigat sitt skadeståndskrav på Banverket.

Rundvirke kräver 10,7 miljoner plus ränta då vd Tommy Karlsson hävdar att Banverket bröt mot lagen om offentlig upphandling när verket handlade upp destruktion av järnvägsslipers.

Tvisten uppkom i juni 2001, efter att Banverket gett konkurrenten Industrial Quality Recyclings, IQR, i Trollhättan uppdraget om destruktion av runt 70 000 kasserade impregnerade järnvägssliprar, ett uppdrag som sedan visat sig vara mer omfattande.

Rundvirke anser att konkurrenten getts möjlighet att andra sitt anbud och Banverket hävdar att det var betydelselöst för upphandlingen. Banverkets anser att de har skött upphandlingen enligt lagens regler.

Banverket anser att Rundvirkes beräkningen av skadeståndets storlek dessutom har så stora brister och felaktigheter att verket inte anser att den kan få ligga till grund för skadeståndsanspråket.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons