Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medieelever blev 40 000 kronor rikare

Annons

I MHF:s regionfinal mot unga rattfyllerister, Death trip, tog klass Mp1b vid Hagagymnasiet hem en check på 10 000 kronor. I torsdagens riksfinal stod de högst upp igen, nu med en check på 30 000 kronor.

- När vi såg att de andra i finalen var andra- och tredjeklassare så trodde jag inte att vi skulle klara det, säger en av medialärarna P-O Forsström.

Mp1b:s 20 elever har arbetat med att skapa väckande budskap mot rattfylleri bland unga i ett par månader. Klassen blandade alla media som kan påverka. På så vis blev de mer totala än konkurrenterna.

På de affischer man presenterade i sin monter fanns avskräckande budskap, enkla och rakt på sak. Dessutom visade eleverna blodiga bilder på vad en rattfyllerist kan åstadkomma.

- Vi är många som spånat fram det här. Alla har varit intresserade och kreativa, säger Anders Lövgren, en av de fyra från klassen som presenterade materialet vid finalen. De övriga var Catarina Andersers, Sofie Vähä-Aho och Olle Hägg.

På kort tid har alltså klassen blivit 40 000 kronor rikare och vad de ska göra med pengarna har de ännu inte riktigt hinna bestämma.

- Nu ska vi smälta det här i lugn och ro. Nog lär vi hitta på något roligt att göra, säger Anders.

Förutom av ett lärarteam på åtta personer har eleverna backats upp av åtta lokala sponsorer .

- De har visat att de på ett utmärkt sätt kan kombinera ljud, bild och text så att man får fram ett slående budskap, säger en stolt P-O Forsström.

Arrangörer förutom MHF var Vägverket, Sveriges trafikskolors riksförbund samt Socialstyrelsen.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons