Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medicinkliniken får kvinnlig chef

Annons

Elisabeth Frisk, 49, Falun, väntas bli ny chef för medicinkliniken vid Ludvika lasarett.

- Vi ska förhandla med facken nästa fredag, den 27 maj. Men samtliga fack har liksom arbetsgivaren redan förordat henne, säger Claes-Göran Björck, Falun, som är länschef för vårdcentralerna.

Frisk var en av nio personer som sökte jobbet efter Lisbeth Isaksson som slutade i januari för att bli närsjukvårdschef i Falun.

Björck hade hoppats att nya chefen skulle vara på plats i Ludvika den 1 juni. Nu tror han att tillträdet sker någon gång under september månad.

- Elisabeth Frisk jobbar i dag som chef för rehabiliteringsverksamheten vid Bollnäs lasarett. Jag skulle tro att hon har tre månaders uppsägningstid.

Björck är övertygad om att man hittat en bra chef för medicinkliniken.

- Hon har goda meriter och hon verkar vara en bra person. Från hennes nuvarande arbetsgivare har vi inhämtat bra referenser. Elisabeth Frisk har jobbat i Bollnäs i ungefär fem år men före det var hon anställd vid Falu lasarett. Hon är också bosatt i Falun så nu får hon närmare till jobbet.

Lisbeth Isaksson tjänade 40 900 kronor i månaden som medicinchef i Ludvika. Vilken lön efterträdaren får blir klart i sommar.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons