Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

...medan Gävle satasar på spa

Annons

uBadstriden i Falun/Borlänge påminner mycket om förhållandena mellan Parkbadet i Sandviken och Fjärran Höjderbadet i Gävle.

Där har kriget om badgästerna pågått i många år - och hittills är det storsatsningen i Sandviken som dragit det längsta strået.

Mats Öström var fritids-och kulturchef i Sandviken och stor eldsjäl vid äventyrsbadets tillkomst där. I dag är han kultur- och fritidschef i Gävle, och den som ska försöka vända de negativa siffrorna för Fjärran Höjderbadet - ett mindre äventyrsbad som hittills har haft småbarnsfamiljer som främsta målgrupp.

- Vi kommer att känna av konkurrensen från Falun/Borlänge, det får vi vara medvetna om. Vad vi kan göra är att bredda verksamheten, så att vi når ut till en bredare publik, det gäller framför allt badet i Gävle.

- Vår spa-satsning i Fjärran Höjder är en sådan satsning, förklarar Mats Öström.

Han är inte förvånad över planerna på nya badanläggningar i Dalarna.

- Vi har väntat på att Dalarna skulle bygga ett stort äventyrsbad. Nu får vi avvakta och se vilka konsekvenser satsningen i Borlänge kommer att få för våra bad i Gästrikland, men jag är övertygad om att vi även i framtiden kommer att överleva, säger Mats Öström.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons