Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med tungan rätt i mun på en gammal moped

Annons

- Intresset är betydligt större än vi vågat hoppas. Nu verkar det som om alla har moped, säger Micke Matsson, Kåbäck.

Micke Matsson och Rolf Bogg bor grannar vid Kåbäcksviken i Sandhed. Det var de två som i vintras tog initiativet till att bilda en veteranmopedklubb.

- Jag och Micke hade pratat om mopeder en längre tid. När Micke tog hem en trehjulig moped som hans svärfar använt, tog intresset ordentlig fart, berättar Micke.

Fler hängde på och i januari bildades Orsa veteranmopedklubb.

- Men till vardags kallar vi oss Kåbäck moskitos. Kåbäck är känt som ett ordentligt mygghål och det gör att klubbemblemet är givet - en mygga på en moped.

Ryktet om Kåbäck moskitos har spridit sig och före vårvädringen hade klubben strax under 30 medlemmar.

- När vi började var det ingen som sa att man hade en moped. Nu är det allt fler som plockar fram sina mopeder och sätter igång dem. Enbart under vårmönstringen fick vi 17 nya medlemmar.

Lördagens träff utgick från gårdsplanen hos Mickes bror Kenneth Matsson i Berget, dit ett 20-tal medlemmar infunnit sig.

- Vi inledde med att åka en tre mil lång runda i bergbyarna öster om Orsa. Bland annat åkte vi Turistvägen söderut och på hemvägen blev det Lisselhedsvägen längs Orsasjöns strand.

- Tillbaka i Berget hade vi lite övningar som att köra kring koner och balansera på en planka, korvgrillning och massor av mopedsnack. Alla verkade nöjda och ville att vi skulle träffas ganska snart igen, myser Micke.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons