Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med Tallenleden får Källviken en ny järnvägsbro

Annons

Med start redan i kväll kommer den nya järnvägsbron under järnvägen mellan stadsdelen Källviken och riksväg 50 (Borlängevägen) att monteras.

Det handlar om ett gigantiskt arbete för att få den 1 500 ton tunga järnvägsbron på plats. Först ska stora delar av järnvägsspåret tas bort. Sedan ska fyra stora lyftkranar se till att lyfta bron på plats.

Arbetet med järnvägsbron kommer att pågå från fredag kväll till måndag morgon, 54 timmar har ett stort arbetslag på sig för att fixa det krävande jobbet.

All tågtrafik kommer förstås att vara avstängd under tiden.

Bygget av Tallenleden, som drog i gång i början på mars och som ska vara klar i juni nästa år, omfattar utbyggnad av 3,8 km väg inklusive anslutningsvägar, 1,6 km gång- och cykelvägar, två broar i trä över Tallenleden, samt två portar i betong, plus den enorma järnvägsbron.

Kostnaden för brobygget ligger på cirka 10 miljoner kronor. Den totala kostnaden för bygget är beräknat till 40 miljoner kronor.

- Det här är det största kommunalt finansierade vägobjektet hittills inom kommunen, säger Sven-Erik Andersson på Gatukontoret.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons