Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med SM-guld i sikte

Annons

Det kunde knappast ha börjat bättre för den supersnabbe Järnakillen och prestationen blir ännu större om man räknar in att Johans motstånd består av förare i åldrar ända upp till 16 år.

- Jag var med och körde på dispens redan under förra året då jag bara var elva år, berättar Johan.

Under SM-serien tävlar han i klassen Ungdom 380 cc, en klass där han nu har en rejäl ledning inför nästa två deltävlingar som går av stapeln i Lycksele i södra Lappland i slutet av februari.

- Det blir ju en bit att åka, säger pappa Christer som är den som får hålla med såväl bil som bensin till de långväga tävlingarna.

- En sponsor som kunde hjälpa till med lite av kostnaderna vore ju inte så dumt, suckar Christer och berättar att finalomgången körs i Vindeln i Västerbotten i början av mars.

Tja, varför inte. Kanske bör hugade spekulanter passa på redan nu innan priset för en dekal på Johans skoter skjuter i höjden efter en eventuell SM-seger.

Johans segervapen, utöver en extrem reaktionssnabbhet, är den väljusterade skotern av märket Arctic Cat Z 370. Sträckan som körs är en åttondels engelsk mil vilket innebär 201,12 meter.

- Det enda vi får laborera med är boogien och skoterns utväxling. Allt annat ska vara helt standard och det är bara tillåtet att köra på vanlig handelsbensin, berättar Christer som utöver chaufförssysslan är det lilla teamets chefsmekaniker.

Johan själv, som tävlar för Dala-Järna snöskoterklubb, verkar ta det hela med ro.

- Vi får väl se hur det går. Men visst skulle det vara roligt att vinna SM.

Tror nån det!

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons