Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med säkerheten i fokus

Annons

Räddningstjänsten har en heltidstjänst som arbetar med information och förebyggande åtgärder.

Under hösten ska nya kontroller genomföras för att se om folk har installerat brandvarnare.

Felaktiga automatiska brandlarm är ett problem som kostar onödiga pengar. Räddningstjänsten har fått ner de felaktiga brandlarmen med 15-20 procent.

- Ofta beror det här på okunnighet. Men istället för att straffa med böter, om det inte är extrema fall, utbildar vi företagare hur de ska undvika detta. Ofta rör det sig om nyinstallationer som kan vara svåra att få i gång. Luftströmmar från kök är svåra att förutse. För hundraprocentig säkerhet kan vi aldrig få, säger Daniels.

När det gäller trafiksäkerheten i kommunen är räddningschefen kritisk till att åtgärderna dröjer för Hjortgårdskorset i Vikarbyn.

- Den korsningen har skördat några offer. Senast nu i sommar. Tydligen inträffar incidenter där hela tiden. Det behövs sättas upp varningsskyltar och hastigheten borde sänkas. Men det viktigaste är att den byggs om. Vägverket har ansvaret och det finns olika förslag, säger Rune Daniels.

Nästa år ska Gärdebykorset byggas om. Rune Daniels tror att Hjortgårdskorset kommer att byggas om efter den byggnationen.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons