Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med olympica i kommunen

Annons

I och med att olympica etableras i kommunen ställs nya krav på oss föräldrar. Man måste göra ett val!

Man behöver informera sig och väga för och nackdelar. Man behöver tänka, fundera och diskutera. Svåra beslut ska tas, som kanske påverkar våra barn för all framtid.

Vad som förvånar mig är hur stor makt barnen själva har i valet. Det som styr barnens val är kompisar, i samtliga fall jag har hört om. Skäl nummer två som jag hört att barnen själva angett är att de får inte ha mobiler och inte svära på olympica och det tänker de inte avstå ifrån.

Det pratas bland en del barn om olympica som en "jävla rällskola" eller "jävla spermaskola som lär upp horor och banditer." Då är det väl självklart vad barnen själva väljer eller hur? På dessa fakta grundar sig några av barnens beslut i val av skola. Eller kollar de upp riktiga fakta?

Kan barnen verkligen ta hänsyn till pedagogik, framtid, inlärningsmöjligheter?

Stora viktiga saker som väl borde vara hörnstenar? Är låg- och mellanstadiebarn mogna för att fatta den här sortens beslut själva eller är det så att föräldrar inte kan, så det blir enklare om barnen får göra det?

Då är det liksom inte "mitt" fel om det blev fel. Barnet valde ju själv.

Mina två flickor är inte mogna för att själva fatta beslut. De har inflytande, men inte slutgiltig beslutsrätt, trots att de är åtta och tio år.

MAMMA

Mer läsning

Annons