Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med musiken i fickan

Annons

- Jag vet inte om jag kan lära ut hur man gör. För det mesta lär man sig själv att spela, säger Pelle Lindström.

Den här nybörjarkursen som genomfördes under lördagen i S:t Persgården ägnade Pelle åt bluesspel.

Alla åldrar, kvinnor och män, 16 duktiga elever. Några av dem ska gå fortsättningskurs tillsammans med andra munspelare från förra kursen med Pelle.

- Det är när urkrafterna pockar på vi vill spela munspel, säger kvinnorna.

Irene Ohlzon läste Studieförbundet Vuxenskolans annons och svarade direkt utan att någonsin funderat på att börja spela munspel.

- Man måste göra något annat än bara jobba. Jag anmälde mig och sedan skrattade jag åt mig själv, men nu sitter jag här, säger Irene.

- Jag anmälde mig därför att Pelle Lindström leder kursen och han är en så fantastisk musiker. Jag beundrar honom verkligen, säger Ingegärd Hyttsten från Insjön.

Lilian Tharén har länge drömt om att spela munspel, precis som morfar gjorde när hon var liten.

- När mitt barnbarn hittade två munspel i en antikaffär och bad mig köpa dem, sa jag att vi kan ju inte spela. Nästa dag ångrade jag mig, gick till affären och köpte de båda munspelen och så fick jag se annonsen om kursen. Tyvärr är mitt barnbarn för ung för att gå kursen men jag får lära ut det jag lärt mig och så ska vi spela tillsammans.

Bernt Nises från Rättvik spelar andra instrument, men hade inte spelat munspel före kursen med Pelle.

- Det är inte så svårt som jag tänkt mig och visst ska jag fortsätta, säger Bernt och fortsätter att andas in och ut, precis som Pelle.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons