Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med humorn som vapen

Annons

I går inspirerade Kerstin Bäck till ett ökat jämställdhetsarbete i arbetslivet. Publiken var medlemmar i fackförbundet Sif, som just nu har en kampanj mot diskriminering på jobbet.

- Jämställdhet är mitt favoritämne och jag gillar att använda humor, säger den före detta traversföraren och fackombudsmannen.

Stå-upp-komikern och författaren Kerstin Bäck är van att få sin publik att uppskatta ett ämne som ibland kan upplevas som tråkigt. Hon ser humorn som sitt främsta vapen.

- Du kan servera vilka sanningar som helst om du paketerar dem med humor, menar Kerstin Bäck.

De flesta av gårdagens åhörare kom från mindre arbetsplatser där en lokal fackklubb saknas.

Kerstin Bäck tog sin utgångspunkt i jobbet som traversförare, där kom också insikten om att det är svårt att som kvinna hävda sig i en mansdominerad miljö. Och hur det gick att ändra kollegornas syn på kvinnor i den miljön.

- Det kan bli så mycket komik i mötet mellan män och kvinnor, sade Kerstin Bäck efter att publiken skrattat sig igenom hennes beskrivningar av männens reaktioner.

- Det här kan leda vidare till att börja med ett jämställdhetsarbete, säger ombudsman Hans Hansson.

Han inledde seminariet med att berätta om förbundets pågående satsning mot diskriminering på grund av kön eller etniskt ursprung. Där ingår utbildning av fackombudsmän och även en ökad satsning på att anmäla diskrimineringsfall till Arbetsdomstolen.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons