Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med engagemang, minimilön och minimibemanning

Annons

Hjortzberg-Nordlund skriver att arbetet inom vård och omsorg är "oerhört" betydelsefullt. I Falu kommun belönar man sin personal för detta oerhört betydelsefulla arbete genom att betala minimilön och tillämpa minimibemanning.

Det är intressant att fundera på det när Hjortzberg-Nordlund visar sin okunskap om detta genom att skriva att det "egentligen bara är fantasin som sätter gränser för vad som skulle kunna göras".

Nej, det är inte fantasin som sätter gränser, det är den patetiskt snäva resursramen. En fullmäktigeledamot borde

känna till detta, men skygglapparna tycks vara stora.

Artikeln fortsätter med vad som rimligen måste uppfattas som kritik mot all den personal som finns i verksamheten:

"Attitydförändringar, omprioriteringar och engagemang kan vara väsentligt för att höja livskvaliteten hos de äldre".

Här måste fullmäktigeledamoten tala om vilka attityder som ska förändras, vilka omprioriteringar som ska göras och när engagemanget räcker.

Jag kan ge lite hjälp. Det är alltid omsorgstagarens definition av livskvalitet som styr och verksamhetens normer är att fylla definitionerna med innehåll, dygnet runt 365 dagar per år, med minimilön och minimibemanning.

Favoritsysselsättningen bland politiker tycks vara att läsa uppföljningar. Hjortzberg-Nordlund efterlyser nämligen mer uppföljningar. Jag vet att våra enhetschefer hela tiden ombeds att producera just uppföljningar så nog finns det att läsa.

Artikeln avslutas med ett löfte om att "vi", moderaterna får man förmoda, alltid ska kunna beskriva behoven, redovisa insatserna och beskriva kvalitetsutfallet. Tja, det är nog en väldigt lång väg dit för moderaterna.

SUSANNE JANSSON HOLLSTEDT

Susanne Jansson Hollstedt är

undersköterska i Falu kommun

Mer läsning

Annons