Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med en fredlig bössa i hand

Annons

Ja ha, då var det dax igen. Vi ska knalla ut i höstrusket med våra bössor.

Nej, det handlar inte om älg- eller björnjakt. Det handlar om att det är FN-dagen (24 oktober) och då känner vi att vi vill ut och passa på att be om ett bidrag, det är därför vi har bössorna med oss, insamlingsbössorna. Vi kommer att stå där i gråvädret, trampa och försöka hålla värmen. Vi kommer att sträcka fram bössorna och be om ett bidrag till Amnesty.

Många tittar åt ett annat håll när de får syn på oss men en och annan kommer fram och ger oss en slant. "Det är ju behjärtansvärt det där med Amnesty" säger somliga. Andra säger inte så mycket men man ser på deras miner att de tänker "Att de orkar hålla på och engagera sig..."

För mig finns inget val. Jag måste åtminstone försöka göra något åt det som är fel i världen. Jag är säker på att ni alla skulle orka om ni också läste det som står i Amnestyrapporterna. Om ni hade läst om Teresa i Kalifornien. Hur hon under 18 månader före sin död vädjade till polisen mer än 20 gånger. Hennes man slog och förgrep sig sexuellt på henne och deras tre barn.

Eller om ni läste rapporterna om Turkiet där mellan en tredjedel till hälften av alla kvinnor blir misshandlade. Om ni läste om hur man genomför "oskuldstesten" det vill säga gynekologiska undersökningar på kvinnor och flickor för att fastställa skador på mödomshinnan, då är jag säker på att ni skulle vilja göra något för att hjälpa till.

I dag, lördag, kan du göra en liten insats för att förbättra världen.

KRISTINA JACOBSON

Mer läsning

Annons