Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-träff som växer för varje år

Annons

Paret är vana mc-resenärer och kuskar omkring en hel del i sina två Yamaha GTS:are. En Comanche- och en Cometsidovagn sitter fasthakade i respektive mc och utöver bagaget platsar där familjens tre barn, tio, nio och tre år gamla.

De johannessonska miniorerna trimmas alltså tidigt in i mc-livet.

- Den minsta var väl tre veckor gammal på första resan, berättar Michael Johannesson som ursprungligen kommer från Dals-Ed, Dalsland.

Träffen i Limedsforsen har en hel del av familjeliv över sig. Det är många som har smått med i ekipagen. Men det går att resa runt med barn även utanför förhållandevis fredliga Västerdalarna. Tvärredsparet hade innan Limedsforsen gjort en rundresa i Estland, Lettland och Finland.

Besöket i Limedsforsen var deras första.

- Vi har vänner i Borlänge och de tjatade på oss att följa med hit, säger Michael Johannesson.

Premiärbesöket gav mersmak.

- Ja, absolut. Hit kommer vi gärna tillbaka. Det har varit en kanonbra träff med gôrtrevliga människor, rosar Michael Johannesson.

Mc-träffen har växt under åren och såg nu nytt rekord-deltagande.

- Vi hade 210 anmälda i år, konstaterar Anders Söderqvist i arrangerande Lima norra touring.

På programmet fanns bland annat en maffig karavan där uppemot ett hundratal deltagare färdades rutten vasalopps-starten-Hundfjället. Rodelåkning, snöskoteråkning på vatten, tipspromenad och fyrkamp var andra inslag.

Vidare bjöds det underhållning i parken. För tonerna svarade Malungstrubaduren Lars Melin och Äppelboensemblen Ståbys Förråd.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons