Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-mordet filmades

Annons

När mordet på Joe Niyomwat inträffade den 28 mars i år var X-teams lokal föremål för dold kameraövervakning. Enligt polisen blev delar av händelseförloppet filmat.

Har ni själva mordet på film?

- Vi ser inte allt vi vill se till hundra procent, men ett grovt våldsbrott finns med på filmen, säger Bo Persson, presstalesman vid polisen i Dalarna.

Det är en åklagare i ett annat län som har begärt och fått tillstånd att använda dold kameraövervakning av lokalen gällande ett annat misstänkt grovt brott.

Vilket län, vilken åklagare och vilket brott det handlar om vill Persson inte berätta.

- Det råder sträng sekretess när det gäller våra spaningsmetoder. Men generellt kan jag säga att för att få använda kameraövervakning gäller samma kriterier som vid telefonavlyssning. Minimistraffet för det misstänkta brottet ska vara två år.

Bo Persson svarar inte heller på hur länge polisen har filmat i X-teams lokal eller var kameran har varit placerad.

Anledningen till att polisen nu väljer att berätta om kameraövervakningen är att de misstänkta ska ha konfronterats med filmmaterialet.

Joe Niyomwats kropp har ännu inte påträffats.

- Vi hoppas att de som på något sätt kan bidra till att fynd görs hör av sig, säger Bo Persson.

Mordutredningen fortsätter. Hittills har över 200 förhör hållits och den stora tekniska undersökningen är ännu inte avslutad. Analyser av fynd som har gjorts vid brottsplatsen pågår för fullt. Det handlar bland annat om DNA-prover, fibrer och fingeravtryck. Eventuellt kommer polisen även att skicka DNA-prover för analys i England.

Fem personer sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för mord. På torsdag är det nya omhäktningsförhandlingar.

CHRISTIAN FERRERA

Mer läsning

Annons