Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc-klubb stoppas

Annons

Mc-klubben Immortals i Borlänge har enligt polisens regionala samarbetsorganisation en bekräftad relation till Hells Angels. Immortals är enligt polisen ansvariga för spridningen av Hells Angels i regionen.

Något som byggnadsnämnden i Borlänge har i åtanke då nämnden informerar den 31-årige fastighetsägaren i Romme om att det kommer att bli nej på den ansökan om "föreningsverksamhet" han och mc-klubben lämnat in.

Ägaren får nu en chans att yttra sig innan byggnads- nämnden säger slutligt nej vid ett senare sammanträde i vår.

Enligt bygglovansökan ska lokalerna användas av medlemmar i Immortals för arbete med motorcyklar, som ombyggnad och reparation. Vidare för fester och samkväm för medlemmarna och deras familjer. Som exempel nämns middagar med dans för 40-50 personer.

- Immortals MC består i dag av tio medlemmar, framför fastighetsägaren till kommunen.

Han framhåller också:

- Immortals MC är en ideell förening och inget annat. Det verkar förhålla sig så att AU (byggnadsnämndens arbetsutskott) har en annan uppfattning och blandar ihop vår verksamhet med andra mer namnkunniga mc-sammanslutningar.

Men byggnadsnämnden pekar i sitt beslut på den påstådda kopplingen till Hells Angels och att medlemmar där i åtskilliga rättegångar fällts för kriminell verksamhet, bland annat vapeninnehav och narkotikabrott.

Politikerna säger att en sådan verksamhet står i strid med plan- och bygglagens portalparagraf, där det fastslås att en samhällsutveckling ska främjas, med jämlika och goda sociala levnadsförhållanden och en god och långsiktigt hållbar livsmiljö. Med detta som motiv säger politikerna nej till föreningsverksamheten.

Nämnden pekar också på fastighetens storlek och att det ryms betydligt fler än 40-50 personer när sammankonster ordnas. Med risk för att omgivningen störs vad gäller buller och nattro.

Dessutom noteras att under ärendets handläggning har ett fall av misshandel inträffat på fastigheten, där en person fick föras till sjukhus med ambulans.

Politikerna har tidigare sagt nej till ägarens begäran om att få inhägna området med ett högt stängsel.

Mer läsning

Annons