Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mc Donalds lär ut om världsarvet

Annons

Nu har allt förberedelsearbete som krävs innan byggstarten kommit i sitt slutskede.

Det är klart att Mc Donalds-restaurangen kommer att ligga i hörnet av Regementsgatan och Lugnetleden. Där kommer man också att anlägga en liten park med bland annat markbelysning och en rastplats.

Där ska också byggas någon form av turistinformation för Falun och det nya världsarvet.

- Det är inte exakt klart hur denna information kommer att se ut. Men tanken är att de som besöker Falun ska kunna gå in på restaurangen och ställa frågor om Falun. Därför ska ett visst antal personer på varje skift få extra turistutbildning om Falun och världsarvet, säger Pär Allansson, som nu blir chef för Faluns båda Mc Donalds-restauranger.

Han berättar samtidigt att det funnits möjlighet att forcera förberedelsearbetet så att den nya restaurangen skulle kunna öppnas redan i december de här året.

- Men vi valde att slå av på takten så att vi kan presentera en öppning med kvalité och samtidigt kunna hinna rekrytera och utbilda personal på bästa sätt. Därför blir det inte invigning förr än i mars, säger Pär Allansson och berättar att det blir mellan 35 till 40 nyanställningar med varierande arbetstid.

Det blir en invigning som går i idrottens tecken. Tanken är att det lokala idrottslivet ska få tillfälle att visa upp sig.

- Det känns rätt med en sådan invigning eftersom restaurangens tema blir miljö/hälsa.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons