Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MBL om Arboga avslutad - ABB flyttar till Ludvika

Annons

Fackens löntagarkonsult hade föreslagit en kompromisslösning där viss verksamhet skulle bli kvar i Arboga och delar skulle flyttas till Ludvika:

- Detta avvisade vi. Att bedriva verksamhet på två orter går inte, ska vi få synergier där AX1 kan använda vår administration och dra nytta av vår produktionskapacitet och där vi kan få tillräcklig lönsamhet så måste vi flytta mellanspänningsställverken till Ludvika, säger informationschef Anders Sörman.

Samtliga 81 anställda i Arboga varslas nu. ABB erbjuder personalen att flytta med till Ludvika eller att söka andra lediga tjänster i exempelvis Västerås...

- Vi har också ett program med hjälp till utbildning.

I Ludvika räknar ABB med att det blir kvar ett 30-tal jobb inom den nya enheten för AX1.

- Vi vet ännu inte hur många som väljer att flytta hit. Vi hade i går en andra buss med Arbogapersonal på besök i Ludvika. Vi hoppas naturligtvis att så många som möjligt flyttar med. Den kompetens de har behöver vi, säger Anders Sörman.

Skulle samtliga 81 vilka flytta med till Ludvika är det inte möjligt förklarar Sörman som dock hyser goda förhoppningar om att samtliga har en lösning inom ABB om de så önskar.

ABB har inlett ett samarbete med Ludvika kommun och rekryteringsorganisationen Samarkand.

- Kommunen agerar kanonbra och vi håller tummarna för att så många som möjligt flyttar upp till Ludvika, säger Anders Sörman.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons