Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MBL inlett på IBM

Annons

Tjänstemannafacket SIF vid nedläggningshotade IBM i Ludvika ifrågasätter företagets nedläggningsbesked där 23 av 24 varslats om uppsägning.

Förhandlingarna fortsätter på onsdag nästa vecka.

- Företaget har så här långt sagt att vissa tjänster kommer att omlokaliseras till Västerås, men hur många som kan få följa med vet vi inte än, berättar SIF:s ombud Carin Simonsson.

IBM:s plan är att verksamheten i Ludvika ska vara avvecklad till senast årsskiftet.

- Men det finns inget definitivt datum uttalat, säger Simonsson som berättar att stämningen var mycket tryckt när IBM kom med beskedet.

- Nordenchefen har informerat oss om hur det gått med måluppfyllelsen. Att en omorganisation var på gång kände vi på oss, men så här drastisk, nej.

Facket vid IBM i Ludvika är av den bestämda uppfattningen att verksamheten i Ludvika behövs för att IBM ska kunna ge den service som avtalats.

- Ska vissa uppgifter skötas från Västerås så blir det sämre service i ABB. Det kommer att ta längre tid att få hjälp även om det är korrekt att en del IT-stöd kan klaras på telefon. Mycket klarar man på telefon men inte allt, säger Carin Simonsson, som menar att besvikelsen är stor då IBM-personalen i Ludvika gick över från ABB i den fasta övertygelsen att de skulle få en bättre arbetsgivare.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons