Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias jagade rånare

Annons

Mattias klädde sig snabbt och tog bilen in till samhället. Efter en kvart var han framme vid butiken. En krossad fönsterruta bekräftade inbrottet. Men det fanns ingen människa i affären.

Tydliga fot- och bilspår utanför butiken gjorde att Mattias valde att ge sig iväg på tjuvjakt på egen hand. Polisen som han redan hunnit larma fanns nämligen i Mora, sju mil från Vansbro.

Efter några rundor i centrala Vansbro spårade Mattias en misstänkt bil till industriområdet i Grönalid. Här fick han syn på två personer som var i färd med att stjäla ett nytt fordon.

- Men trots att jag var väldigt försiktig och inte provocerade duon måste de ha sett mig. De avbröt nämligen aktiviteten och körde in mot centrum igen, berättar Mattias Olsson.

Avsikten med denna manöver var uppenbarligen att skaka av sig den förföljande butiksägaren. Efter en stund körde dock de misstänkta tjuvarna ut ur samhället och satte fart norrut längs riksvägen mot Mora.

Efter telefonsamråd med polisen valde Mattias Olsson att avbryta sin egen spaning när han förlorade kontakten med flyktbilen på Moravägen.

Medan polisen övertog spaningsarbetet återvände Mattias till förödelsen i butiken, där han också kunde konstatera att tjuvarna tagit sig in i affären genom att krossa ett sidofönster till entrédörren. Väl inne krossades också några glasrutor i ett olåst förvaringsskåp.

En bärbar dator, fyra digitalkameror och datatillbehör till ett sammanlagt värde av cirka 30 000 kronor stals från butiken.

Polisen hade sent i går inte gjort några gripanden som har koppling till inbrottet i Vansbro.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons