Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matteusgården tvingas lämna lokal

Annons

Matteusgården gör bland annat hjälpsändningar till Ryssland och Bulgarien. Nu har föreningen haft utförsäljning och i lördags hade man öppet för sista dagen i fastigheten.

- De grejor vi har kvar skänker vi till Falu secondhand, säger Sören Sjöberg och fortsätter:

- Men vi tänker inte sluta köra till Ryssland och Bulgarien, vi kommer att försöka hitta en ny lokal.

Det var efter att föreningen fått besked av fastighetsförvaltaren att föreningen skulle stå för elkostnaderna för flera lokaler som man ansåg sig tvungna att göra bland annat en ny elinstallation. Enligt Sören Sjöberg uppgick dessa kostnader totalt till cirka 17 800 kronor. En nödvändig åtgärd enlligt Sjöberg, för att bland annat kunna se vad de enskilda hyresgästerna förbrukar i el.

Sören Sjöberg tycker också att fastighetsägaren borde stå för denna kostnad. Därför tyckte föreningen att den elräkning man senare fick på cirka 10 000 kronor borde räknas av på de pengar man lagt ut tidigare och inte blivit ersatta för. Det höll dock inte Per Mård, förvaltaren av fastigheten, med om.

I samband med detta fick föreningen besked om uppsägningen.

- Vi har varken pengar eller ork att bråka om detta, säger Sören Sjöberg till tidningen.

Enligt Sjöberg har föreningen betalt av 5 000 kronor på elräkningen efter att ha fått in pengar från utförsäljningen, resterande del kommer de också att betala.

Förvaltaren av fastigheten, Per Mård, bekräftar att föreningen är uppsagd från lokalen, men är mycket förtegen om anledningarna till uppsägningen. Men det handlar inte om någon vräkning, menar Per Mård.

- Hyresgäster som inte gör rätt för sig får inte vara kvar i lokalerna, de har inte uppfyllt hyresavtalet, säger han.

I övrigt är han inte beredd att kommentera någonting närmare kring vilket avtalsbrott hyresgästen skulle begått i det här fallet.

- Jag kommenterar inte någonting i avtalsförhållandet mellan hyresvärd och hyresgäst.

Övriga hyresgäster i fastigheten är bland annat en däckfirma och en firma som säljer fritidsmöbler.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons