Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matta ger hopp inför snön

Annons

De är åtta kompisar i 16-årsåldern som samlat ihop till en gemensam jättestudsmatta den här sommaren. I onsdags levererades den till Masugnen och sedan dess har killarna hoppat varje dag.

- Vi blev så sugna när vi testade grannens studsmatta och bestämde oss för att köpa en egen, säger David Martinsson.

När FK kommer på besök är de flesta av killarna på semester och gänget har krympt till tre personer. David Martinsson, Karl Danielsson och Anders Gyllner berättar att mattan är fem meter i diameter och beställdes från ett Stockholmsföretag via internet.

- Den kostade 6 200 kronor. Vi har lagt det vi haft, några av oss har fått pengar i födelsedagspresent till exempel, säger Karl Danielsson.

Studsandet ger träningsvärk. Men inte i benen som man skulle kunna tro utan i axlarna.

- Det är för att man tar i så mycket med armarna när man hoppar, säger Anders Gyllner.

För honom och kompisarna är studsmattan inte bara lek utan också träning. Gänget åker snowboard på vintern och då är det bra att ha övat volter och hopp under sommarhalvåret. Det ökar smidigheten.

- Vi övar snowboardtricks på mattan och det är jättebra träning inför säsongen, säger Karl Danielsson.

Hoppandet gör killarna svettiga och bredvid mattan står vattenflaskor. Sköna, oömma kläder är också ett måste när man studsar.

- Vi brukar hoppa i badbyxor. När det blir för varmt är det bara att springa ned till vattnet och svalka av sig, säger Karl Danielsson.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons