Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matservering stänger idag

Annons

- Det har varit få matgäster här på slutet, det har väl bidragit till att serveringen ska stängas, berättade en av stamkunderna där, 87-årige Hilding Olsson.

- Det har varit väldigt bra här, tycker Hilding, som bor på på Allégatan, nära Medborgarhuset, så han har mycket närmre till caféet, men han här ändå gått upp till Söderåsen och ätit på dagarna

Där har det varit öppet även på helgerna, men då är caféet stängt.

- Jag kan ju laga lite mat själv också, jag lagar både frukost och kvällsmat. Ibland blir jag bjuden av pojken i Skamhed, berättar Hilding som tror att han kanske ska äta på caféet i fortsättningen.

Pensionärerna får äta till rabatterat pris, 40 kr.

Hilding som växte upp i Vansbro arbetade som byggnadsarbetare i Sandviken och Hofors i 38 år. Nu är han inne på sitt 26:e år på Allégatan.

- Vi var skolkamrater säger Hildning om en annan stamkund, Ingrid Larsson, 87 år.

- Synd att det blir slut här, tycker Ingrid. Hon bor i en hyreslägenhet på Söderåsen så för henne är det inte aktuellt att gå till Medborgarhusets café och äta.

- Jag ska få matlådor från hemtjänsten, berättar hon.

Solveig Sörlisten som jobbar i serveringen den timme mitt på dagen då den är öppen funderar lite över hur det ska bli för de pensionärer som haft serveringen som ett ställe att komma ut till och träffa folk.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons