Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Odell en bättre ledare tycker Dahlman

Annons

Tidigare i år fick partimedlemmarna möjligheter att internt rösta om vem de skulle föredra av Hägglund och Odell.

- Bland dem som röstade i vårt område vägde det jämnt med en liten övervikt för Odell, uppger Dahlman.

Mot bakgrund av att 56-årige Mats Odell är ett tämligen välbekant ansikte bland allmänheten efter sina år som kommunikationsminister och långa tid i riksdagen, så tror Dahlman att han skulle bli en bra partiledare.

- Han är en mycket skicklig debattör. Men jag tror att även Göran Hägglund kan bli en bra partiledare. Han är mycket kompetent och en person som det är lätt att få kontakt med. Jag har träffat honom åtskilliga gånger.

47-åriga Maria Larsson som först sade nej tack till att kandidera och sedan ändrade sig -skulle hon duga som bas för kristdemokraterna?

- Javisst, hon är fantastisk, svarar Carl-David Dahlman.

Men, konstaterar han, ingen av de tre kandidater som varit aktuella klarar att omedelbart fylla upp populäre Alf Svenssons kostym.

- Ingen av dem kan jämföras med Alf, ingen har hans ledningsförmåga och utstrålning.

Det var partiets valberedning som på tisdagen meddelade att den är enig om att Göran Hägglund från Bankeryd i Småland bör bli ny partiledare. Formellt avgörs frågan när partiet har extra riksting i Stockholm den 3 april.

Från Dalarna deltar elva personer som ombud med rösträtt och däribland Carl-David Dahlman från Ludvika och Håkan Henriksson från Grangärde.

Alf Svensson meddelade sin avgång sent i höstas och sedan dess har sympatierna för kristdemokraterna sjunkit kraftigt bland väljarna. Åtminstone om man ska tro opinionsundersökningarna som visar att partiet nu ligger strax ovanför fyra procent och skulle riskera att åka ur riksdagen om det vore val i dag.

- Vi kommer att klara spärren till risdagen vid nästa val och vi ska naturligtvis sikta mycket högre, fastslår Carl-David Dahlman.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons