Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats har hittat hem

Annons

Det handlar om en jubilar med en något brokig väg genom livet. Han föddes i Västindien och som åttaåring flyttade han med familjen till Holland.

De senaste 19 åren har Mats varit bosatt i Falun, där han arbetar som sjukgymnast.

Mats gjorde lumpen vid flygvapnet på Ljungbyhed i början av 1970-talet. Efter avslutad militärtjänst flyttade han tillbaka till Holland, där han under åren 1972-1976 utbildade sig till sjukgymnast.

Mats hann även med att starta en privatpraktik i Holland.

I tulpanernas land, Holland, träffade Mats sin stora kärlek, hustrun Jenny, som också utbildade sig till sjukgymnast.

1983 flyttade Jenny till Falun, då väntade hon parets första barn. Året efter lämnade Mats Holland, för att återförenas med Jenny i Falun.

I Falun har familjen Gezelius, Mats och Jenny och fyra barn hittat sin plats i livet.

1991 tog Mats Gezelius tillsammans med Åke Embretzén över Lugnets Fysiocenter, ett företag som utvecklats mycket genom åren.

Sedan några år tillbaka jobbar även hustrun Jenny vid sin makes sida.

Vid sidan av arbetet som sjukgymnast, ägnar sig Mats mycket av sin fritid åt golf och familjen, han är också en given supporter åt sina barns idrottsutövande.

En annat stort intresse är motorcyklar, en hobby som fanns med i unga år och som han i framtiden hoppas ska kunna ägna lite mer tid åt.

På fredag väntar garden party för släkt och vänner hemma på Seminariegatan för den populära sjukgymnasten, som via Västindien och Holland hamnade i Falun.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons