Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats först i mål på dansvecksloppet

Annons

Dansvecksloppet i Malung för rullskridskoåkare börjar bli lite av tradition efter att ha körts för tredje året. Och helt klart uppskattar dansfinalens lördagspublik chansen att titta till den fartfyllda ruschen runt Grönland med omnejd.

Herrloppet såg en dust mellan lagkompisarna Mats Brus och Johan Olsson där den förstnämnde ryckte ifrån och kunde avgöra.

Fjolårssegraren Johan Håmås, Älvdalenättling, var föranmäld men tvingades kasta in handduken efter en vurpa där han brutit nyckelbenet. Det skedde helgen innan, under 20 000 metersloppet i SM.

Mats Brus var med i det loppet också.

- Jag sa till Johan när jag var med honom på akuten att nu blir det inte lika roligt att vinna i Malung, säger Mats Brus.

Det tycks vara en vådlig sport?

- Handledsskydd rekommenderas, bekräftar Mats Brus, som också för tillfället väljer att handhälsa med vänsterkardan, då högerhanden fått en törn efter ett fall.

Arrangemanget och miljön kring dansvecksloppet rosas av de aktiva och Pelle Gustafsson och resten av arrangerande bandykamrater kan vara belåtna.

- Ja, det måste vi vara. Allt flöt riktigt bra och löparna var helnöjda, säger Pelle Gustafsson.

Det enda abret var ljudanläggningen som levde rövare. En kant som går att slipa bort inför kommande dansveckslopp. För det här var inte det sista.

- Vi ska marknadsföra oss hårdare till nästa år och förhoppningen är att vi ska få hit ännu fler elitåkare och fler i motionsklasserna, säger Pelle Gustafsson som traditionsenligt själv var sist i mål.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons