Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats blev årets bjursing

Annons

Mycket tacksam och lite omtumlad är han över utnämningen, årets bjursing, Mats Hellberg:

- Som Sågmyrabo är det ju lite konstigt, man tänker ju inte på att vi bor i Bjursås socken, säger han, men känner sig trots det mycket hedrad:

- Det är en ära att få ett hedersomnämnande för ideellt arbete, vi är många som knogar på och jobbar i det tysta.

I hela sitt liv har han varit idrotten trogen först som aktiv och på senare år som tränare av Sågmyra SK:s ungdomsgrupp. På vintern tränar han dem i längdskidor, på sommaren i friidrott.

- Det är hela atmosfären runt idrotten som jag tycker om, att träna och kämpa för ett mål till snacket i omklädningsrummet och gliringarna som är råa, men hjärtliga.

- Eller när man ska ut på en tävling och stuvar in kaffekorgen i bilen, på vägen dit är ungarna kanske lite smånervösa och sedan när man åker hem igen, ibland jätteglada för att det har gått bra, ibland lite ledsna för att det inte gick som man hade tänkt sig.

Som ungdomstränare handlar det för Mats Hellberg om att gå balansgång mellan en vettig och givande träning och att behålla glädjen i idrottandet:

- Om man inte har kul kan det kvitta, säger han.

Med motiveringen en eldsjäl och en drivfjäder fick han i helgen motta utmärkelsen:

- Det kan nog stämma att jag är en drivfjäder, men det finns många här i föreningen som jobbar på, man kan nog säga att det finns en fyra-fem små drivfjädrar som gör många bra insatser. Men jag är nog bra på att få sakerna ur händerna, att vara snabb från ord till handling.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons