Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matmatchen hårdnar i Insjön

Annons

I maj förra året invigde Konsum sin "nya" butik vid Centrumplan. Med en investering på en miljon kronor och 2 000 nya artiklar i sortimentet fick butiken ett kraftigt uppsving.

- År 2000 var ett förlustår för oss. Men efter ombyggnaden ökade vi omsättningen med 27 procent och ska öka ytterligare 15 procent i år, säger Jimmy Karlsson.

Målet är en omsättning på 25 miljoner kronor år 2005.

I dagarna är det Mårtas tur. Butiken ska kompletteras med fler frysskåp för att ge plats åt den växande djupfryssektorn, en del "hyllvärmare" ska bort och butiken ska byta profil till "ICA Nära" - en total investering på 250 000 kronor.

- Vi har ökat vår omsättning de senaste två åren och fortsatt med det trots Konsums ombyggnad. Totalt måste vi i Insjön ha plockat åt oss marknadsandelar från butikerna i Leksand, säger Göran Mårtas.

- Allt fler kunder kommer till exempel från Häradsbygden, fortsätter han. De tycker att vår affär är mer lättillgänglig än butikerna i Noret och priserna är ju i stort sett de samma.

För Konsum är den ökade köptroheten tydlig. Kunderna hittar just "sina" varor i en helt annan utsträckning än tidigare. Förändringen är stimulerande och sporrar till ytterligare utveckling.

- Jag tror jättemycket på Insjön med sin stolta tradition som handelsplats. I Leksand passerar köpkraft för miljontals kronor ute på riksvägen i minst 90 km/h. Annat är det här, säger han och fortsätter:

- Läget och de yttre förutsättningarna är bra för oss som enskilda butiker och borgar för att det måste finnas en utvecklingspotential för hela området.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons