Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matlagningstävling utan vinnare

Annons

Tävlingen hölls bland 22 elever i årskurs tre på hotell- och restaurangprogrammet. Den var uppdelad i två klasser.

I den ena tävlade deltagarna gruppvis och tonvikten lades på nya kreationer.

I den andra tävlade eleverna individuellt och fick själva välja huvudråvara i såväl varmrätt som dessert. Alla eleverna skrev själva sina recept.

En av tävlingsdeltagarna var Nader Fahim.

- Jag gör älgfärs på spett med paprika, rödlök och cocktailtomater. Till det blir det svampsås och klyftpotatis, berättar han.

Han tävlade tillsammans med Mattias Högvall som gjorde efterrätten som bestod av hallonsorbet.

Alla rätterna dukades sedan upp på ett bord där juryn, som bestod av personal från skolan, fick gå runt och smaka på de olika tävlingsbidragen.

Det tittades på smak, färg och kreativitet/form och sattes poäng efter en skala från ett till fem. Dessutom tittade juryn på att hygienen var god och att tävlingsdeltagarna var väl förberedda.

Eleverna kallades också in för att svara på frågor.

Därefter meddelade juryn vem som fått högst poäng. Men någon förstapristagare utsågs inte.

- Alla är redan vinnare och har gjort ett jättebra jobb, säger läraren Bengt-Olof Törnros.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons