Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matfinal hos Vuxenskolan

Annons

- Det har varit en mycket uppskattat cirkel och vi kommer att fortsätta med den här verksamheten. Den har ett mycket stort socialt värde för deltagarna, säger Karin Lindqvist, tillförordnad chef för Västerbergslagens avdelning av Studieförbundet Vuxenskolan.

Cirkelträffarna har, och kommer att äga rum, i Vuxenskolans kök. Det kan förefalla vara litet men är fullt tillräckligt för ändamålet och dessutom modernt utrustat.

- Vi träffas, lagar mat och äter tillsammans, berättar cirkelledaren som är kunnig på området och har god erfarenhet av att leda matkurser i andra sammanhang.

- Jag lagar all mat och berättar hela tiden om vad jag gör. De som vill hjälper till i den mån de kan, till exempel med att skära grönsaker. De tycker det är väldigt spännande, fortsätter hon.

På avslutningsdagen blev det extra festligt. På menyn stod en välsmakande minestronesoppa och inte nog med det. Det vankades även våfflor med hjortronsylt och grädde.

- Under kursen har vi lagat all sorts mat, lagat soppor och gjort olika grytor. Vi har även bakat tunnbröd och bakat kaffebröd.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons